Waarom kies je een doorlopend krediet?

Om een goede indicatie te krijgen wat een goed moment is waarop je een doorlopend krediet afsluit stellen we de vraag: “Waarom kies je een doorlopend krediet?”. Met doorlopend krediet heb je altijd geld achter de hand mocht je onverwacht geld nodig hebben voor financiering van variabele aankopen. Maar waarom kies je voor een doorlopend krediet wanneer je geld achter de hand wilt hebben?

Financiering

Doorlopend krediet is ideaal voor de financiering van projecten waarvan de kosten niet vaststaan. Door het flexibele karakter van doorlopend krediet gaat de financiering altijd goed omdat je geen vast bedrag leent. Als je dus tijdens de financiering van het project tegen extra kosten aanloopt kan je altijd extra geld opnemen. Denk bijvoorbeeld aan de financiering van aanbouw of het aanleggen van en tuin.

Lage rente

Naast de financiering van verschillende zaken is de rente van doorlopend krediet redelijk laag. Dit komt doordat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. Toch heb je iedere maand dezelfde lasten waardoor je niet tegen verrassingen aanloopt wanneer je voor bijvoorbeeld weer voor financiering van zaken veel geld hebt opgenomen. In dit geval is de rente hoger en is de aflossing in deze maand minder. De lening loopt in dit geval langer door.