Spaarrente daalt hard

De spaarrente daalt hard. Deze week hebben drie erkende prijsvechters; SNS Bank, NIBC en Argenta hun spaarrente verlaagd. De verwachting is dat de dalende trend van de spaarrente zal aanhouden.

Daling van de spaarrente

Op dit moment biedt ING dochter WestlandUtrecht Bank de hoogste spaarrente verlaagd met 2,40 procent. WestlandUtrecht Bank heeft al aangegeven dat de spaarrente wordt verlaagd naar 2,25 procent. Na deze verlaging van de spaarrente komt WestlandUtrecht Bank niet meer in de top 3 van hoogste spaarrente voor. Ook Argenta, dat onder het Belgische Depositogarantiestelsel valt, heeft deze week de spaarrente verlaagd van 2,50 procent naar 2,30%.

Daling van de rente op spaardeposito’s

De spaarrente op spaardeposito’s daalt ook hard. Deze daling is marktbreed en is sinds februari van dit jaar aan de gang. Tot deze week bood NIBC nog een zeer aantrekkelijke spaarrente op de spaardeposito’s, maar kon deze spaarrente niet handhaven. Deze week verlaagde NIBC de spaarrente op alle looptijden. De spaarrente voor een spaardeposito met een looptijd van 10 jaar daalde van 4,00 procent naar 3,65 procent en de rente op de populaire spaardeposito met een looptijd van 1 jaar daalde van 2,50 procent naar 2,30 procent.

Juist nu spaarrente vergelijken

Spaarders moeten nu juist goed de spaarrente in de gaten houden. Kijk maar naar Argenta of SNS. Vorige week zat je hier nog goed als je hier een spaarrekening had afgesloten, maar sinds deze week bieden zij een spaarrente aan die buiten de top 10 valt. Het vergelijken van spaarrente en het afsluiten van spaarrekening kost tegenwoordig 20 minuten en kan je honderden euro’s meer opleveren.